Malina Liofilizowana
Wystaw opinię o produkcie
Malina liofilizowana to zdrowa przekąska, posypka dekoracja do ciast, deserów, dodatek do herbat...
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: 41B6-63904
Opis
Jak wygląda proces liofilizacji malin?
Malina liofilizowana powstaje metodą liofilizacji poprzez tzw. suszenie mrozem. Jest to proces, podczas którego owoce pozbawiane są wody, zachowując jednocześnie zdecydowaną większość wartości odżywczych, a także nie tracąc witamin oraz minerałów. Taka malina jest bardziej wyrazista w smaku i zapachu od tej naturalnej, ale kształt pozostaje ten sam. Po liofilizacji malina staje się chrupiąca, dostarcza oryginalnych walorów smakowych, a przy tym daje dużo radości — szczególnie dzieciom. Liofilizowana malina nie jest sezonowym owocem — jest dostępna przez cały rok!
Najlepiej zaleca się ja przechowywać w szczelnym pojemniku np słoiku. By zachować jej chrupkość.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.